binary-2189-1929

Montering

Vi monterer og bygger de aller fleste typer ovns- og peisløsninger. Tilpassing av peisløsninger skjer etter kundens behov og ønsker.

Når man skal installere en vedovn eller en peis er det noen ting man må ta hensyn til, enten man velger å gjøre det selv eller om man velger å sette bort hele jobben. Jøtul har et av verdens største og mest erfarne nettverk av forhandlere som alle er klare til å hjelpe deg gjennom prosessen. Vi har fått hjelp av en våre forhandlere til å sortere ut de spørsmålene man oftest møter. Her svarer vi på noen.

HVA BØR MAN TENKE PÅ FØR MAN KJØPER EN NY OVN ELLER PEIS?
For å kunne gi gode råd er våre forhandlere avhengig av en del informasjon. Jøtul har laget en liste som du finner her med ting du bør sjekke opp før du kontakter en forhandler. Dette gjør vi for å sikre at rådene som gis er tilpasset ditt behov, bosituasjon og budsjett. Basert på dette vil vi gi råd både om plassering, type peis eller ovn, pipe/ skorsteinsløsninger, brannsikring og forskrifter man må ta hensyn til.

MONTASJE AV PEIS ELLER OVN – ER DET VANSKELIG OG HVA KOSTER DET?
I Norge har man lov til å montere en peis eller vedovn selv. Man kan også velge å sette bort hele installasjonen. Normalt sett må man regne med å betale for 2 personer i fire- fem timer. Dette inkluderer da også forberedelse, transport osv. Selve installasjonen ute hos en kunde kan være gjort på så lite som to timer – eller det kan ta en hel dag. Dette avhenger mye av hvor stort prosjektet er og hva slags peis eller vedovn som skal installeres.

FJERNING AV GAMMEL PEIS ELLER VEDOVN
Mange forhandlere tilbyr fjerning av gammel peis og ofte sendes de gamle ovnene tilbake til Jøtul hvor de blir smeltet om til nye, moderne peiser og ovner. Det kan være smart å ha med et bilde av den gamle ovnen eller peisen når man går i butikken, så får du raskt et overslag over hva det vil koste å fjerne den gamle. Om det er mye jobb og murverk som skal rives kan det øke kostnadene noe. Man kan også få råd om gjeldende regelverk, samt hvordan man går frem i forbindelse med dette.

REHABILITERING AV SKORSTEIN ELLER MONTASJE AV NY STÅLPIPE
Av og til kan den gamle pipa være i dårlig stand og ha behov for rehabilitering. Skorsteinsrehabilitering er et søknadspliktig tiltak. Alternativt kan man sette inn en stålskorstein. Disse kan enkelt ettermonteres på de fleste hus og hytter.

GODKJENNING, KONTROLL OG SERVICE
I Norge skal alle installasjoner godkjennes av en kyndig person. Fagbutikker tilbyr også en godkjenning av installasjonen og sender inn rapport til feiervesenet i kommunen. Dette skal gjøres innen ovnen eller peisen tas i bruk. Ellers er det mulig å få hjelp til service og vedlikehold, samt god veiledning til hvordan man fyrer riktig.